Siera plācenīši ar pētersīļiem. Viegla brokastu recepte 0
Sastāvdaļas
1/2 glāze miltu
40–50 g siera
1 ola
neliels saišķītis pētersīļu
2–4 ēdamkarotes piena
1 ēdamkarote olīveļļas
šķipsniņa svaigi maltu melno piparu
šķipsniņa jūras sāls
Pagatavošana.
1. Sieru sarīvē uz rupjas rīves, pētersīļus sīki sasmalcina.
2. Sieru samaisa ar miltiem, olu un pētersīļiem, pievieno sāli, piparus. Lēnām pielej pienu. Mīklas konsistencei jāatgādina šķidrs krējums.
3. Uz pannas sakarsē olīveļļu un cep plācenīšus zeltaini brūnus.
4. Gatavos plācenīšus izkārto uz papīra dvieļa, lai uzsūktos liekās taukvielas.
Receptes autore – kulinārijas raidījumu vadītāja un aktrise Jūlija Visocka