Sālīts siers 0
Lai sieru iesālītu, izmanto labas kvalitātes ūdeni (ieteicams ņemt nevis no krāna, bet pudelēs fasēto) un rupjo vārāmo sāli vai akmens sāli (ar joda piedevu šajā gadījumā neder!).
– Sālījumā siers kļūst koncentrētāks, jo tiek izspiests iekšējais mitrums. Garšu maina katru dienu, jo tas taču ir dzīvs produkts, – apgalvo šefpavārs un stāsta, kā var izmantot sālītu sieru. – Tā ir lieliska piedeva svaigiem salātiem! Ņem spinātus, rukolu un salātu lapas, pievieno sagrieztu avokado un sālīto sieru sērkociņu galviņas lielumā, kā arī avenes. Būs bagātīga garšu buķete – aveņu saldums spēlēsies ar siera sāļumu. – Sāļo sieru var izmantot salātu mērcēm. Sieru sagriež sīkos gabaliņos, pievieno sakapātu svaigu baziliku, olīveļļu, citrona sulu un svaigi maltus piparus.
• Jebkuras šķirnes siers
• 4 ēdamkarotes vārāmā sāls
• 100 ml ūdens
Sāli izšķīdina ūdenī. Sieru sagriež gabaliņos un pārlej ar sālījumu. Pilda stikla burciņās. Sālījumā siers var stāvēt vismaz mēnesi.