Sālīts siers 0

Lai sieru iesālītu, izmanto labas kvalitātes ūdeni (ieteicams ņemt nevis no krāna, bet pudelēs fasēto) un rupjo vārāmo sāli vai akmens sāli (ar joda piedevu šajā gadījumā neder!).

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Lai tiktu ārā no “Rimi”, tagad vajag kuponu”- pircēji samulsuši, kā tikt ārā no veikala, ja nekas netiek nopirkts
Mājas
Ideālais banānu uzglabāšanas veids – tie nekļūs melni nedēļām ilgi
Kokteilis
atbildēt uz netaktiskiem jautājumiem? 6 ģeniālas etiķetes eksperta atbildes
Lasīt citas ziņas

– Sālījumā siers kļūst koncentrētāks, jo tiek izspiests iekšējais mitrums. Garšu maina katru dienu, jo tas taču ir dzīvs produkts, – apgalvo šefpavārs un stāsta, kā var izmantot sālītu sieru. – Tā ir lieliska piedeva svaigiem salātiem! Ņem spinātus, rukolu un salātu lapas, pievieno sagrieztu avokado un sālīto sieru sērkociņu galviņas lielumā, kā arī avenes. Būs bagātīga garšu buķete – aveņu saldums spēlēsies ar siera sāļumu. – Sāļo sieru var izmantot salātu mērcēm. Sieru sagriež sīkos gabaliņos, pievieno sakapātu svaigu baziliku, olīveļļu, citrona sulu un svaigi maltus piparus.

• Jebkuras šķirnes siers

• 4 ēdam­karotes vārāmā sāls

• 100 ml ūdens

Sāli izšķīdina ūdenī. Sieru sagriež gabaliņos un pārlej ar sālījumu. Pilda stikla burciņās. Sālījumā siers var stāvēt vismaz mēnesi.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.