Marinēts, kaltēts un pat sālīts siers. 8 iedvesmojošas receptes 0
Ar rozā pipariem un fenheļa sēklām
Reizēm aktuāls kļūst jautājums, ko iesākt ar neapēsto sieru? Uztraukumam nav pamata, jo to iespējams gan sālīt, gan marinēt, gan kūpināt, gan arī kaltēt.
Lai sieru iemarinētu, pamatizejvielai izmanto olīveļļu, bet pārējās sastāvdaļas izvēlas pēc savām garšas sajūtām. Restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers iepazīstina ar vairākām siera marinēšanas versijām un arī stāsta, kā sālīt un kaltēt šo piena produktu.
• Siers (Holandes, Krievijas, ķimeņu vai jebkurš cits puscietais vai cietais)
• 100 ml olīveļļas (to var aizstāt ar rapšu, saulespuķu, vīnogu kauliņu vai citu eļļu)
• ½ tējkarotes rozā piparu
• ½ tējkarotes fenheļa sēklu
• ½ laima sulas
• Laima miziņa
• Timiāna zariņš
• Rozmarīna zariņš
Sieru sagriež kumosa lieluma gabaliņos, kārto burkā, pa vidu un gar malām liekot timiāna un rozmarīna lapiņas, laima šķēlītes (marinādei var arī pievienot laima sulu un mazliet sarīvētu miziņu), fenheļa sēklas un rozā piparus. Visu pārlej ar iepriekš uzkarsētu eļļu, lai labāk atveras marinādes sastāvdaļu aromāts un garša. Pēc divām dienām siers gatavs.