
Siera kūka. Recepti iesaka žurnāliste Ilze Lavrinoviča 0
KĀ GATAVOT?
Pannā izkausē cukuru un nedaudz sviesta, tajā cep mandeļu skaidiņas, līdz kļuvušas maigi brūnas.
Atstāj atdzist, pēc tam ber stikla glāzē vai deserta trauciņā, veidojot aptuveni 1 cm biezu kārtu.
Filadelfjas sieru saputo ar Maskarpones sieru, pievienojot pūdercukuru. Šo masu liek otrajā kārtā, bet trešajā kārtā – putukrējumu.
Tam pāri liek salauzītus, pienā izmērcētus cepumus “Dāmu pirkstiņi”, pēc tam plānā kārtiņā – ievārījumu. Nākamajā kārtā – atkal saputotu divu veidu sieru un atkal putukrējumu.
Pārkaisa ar smalki rīvētu balto šokolādi. Rotā ar sakapātām ogām vai augļiem, šoreiz – ar zemenēm.
Gatavoja restorāna “Zivju lete” šefpavārs VILNIS BRESIS