Siera kūka ar kēksa mīklu. Mmmm! 1

Gatavošanas laiks: apm. 30 minūtes (jāparedz laiks cepšanai un atdzesēšanai)
Katrā porcijā apm. 506 kcal/2117 kJ 12 g olbaltumvielu, 32 g tauku, 41 g ogļhidrātu

Reklāma
Reklāma
TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
Rīgā piekauj trolejbusa šoferi, jo viņš atteicās izlaist pasažierus uz ceļa braucamās daļas 152
11 km no mājām suns atrod un drošībā nogādā divus gadus vecu bērnu, kuru visu nakti izmisīgi meklēja policija
Lasīt citas ziņas

1. Kēksus vai sausiņus liek plastmasas maisiņā un ar mīklas rulli sasmalcina. Drumstalas bļodiņā sajauc ar 200 g cukura, kanēli un mīksto sviestu.

2. Ietauko cepšanas formu (24 cm diametrā), mīklu ieklāj formā, veidojot 2 cm augstu maliņu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170 ºC.

CITI ŠOBRĪD LASA

3. Pildījumam viendabīgā masā sajauc treknāko skābo krējumu, svaigo sieru un atlikušo cukuru, pievieno vaniļas ekstraktu vai sīrupu. Pa vienai pieliek olas, pastāvīgi maisot, beigās pievieno miltus un pienu. Pildījumu klāj uz mīklas, kūku cep aptuveni stundu.

4. Atstāj atdzist cepeškrāsnī ar atvērtām durtiņām, lai kūka nesaplaisātu. Atdzisušu apziež ar skābo krējumu (10%), uz vairākām stundām noliek vēsumā. Var pasniegt ar augļu mērci.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.