Foto: Anda Krauze

Siera kūka ar cepumu pamatni un ogu rotājumu 0

Sastāvdaļas pamatnei
• 270 g cepumu (var izmantot arī piparkūkas)
• 80–100 g 82% sviesta
• 1 tējkarote kanēļa
• kokosriekstu skaidiņas
• pustējkarote kardamona (ja izmanto piparkūkas, tad ne)
• naža gals sāls

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 800 g Filadelfijas svaigā siera
• 135 g skābā krējuma
• 135 g pūder­cukura
• 4 olas
• 4 ēdam­karotes kukurūzas cietes
• 1 citrona sula

Pagatavošana.
Sasmalcina cepumus, pievieno kanēli, mazliet sāls, kokosriekstu skaidiņas, sviestu un sajauc, līdz izveidojas drupana masa. Kūkas formā ieklāj cepampapīru, tad ievieto kūkas pamatnes masu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Svaigajam sieram un skābajam krējumam pievieno pūdercukuru, kukurūzas cieti un viegli sakuļ, līdz pazūd kunkuļi. Tad pa vienai iesit olas, masu nepārtraukti maisot. Pierīvē citrona miziņu un pievieno puscitrona sulu. Visu samaisa un klāj cepamformā virsū cepumu masai. Formu pārklāj ar foliju un siera kūku cep 160 °C 40–60 minūtes. Kārtīgi atdzesē. Tad uzkarsē 50–70 ml saldā krējuma, to pārlej 200 g sadrupinātai piena šokolādei, samaisa un noklāj kūku. Rotā ar ogām.

Foto: Anda Krauze
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.