Siera grauzdiņi ar bumbieriem vieglām brokastīm 1
Nepieciešams
8 šķēles baltmaizes grauzdiņiem
1 ēdamkarote sviesta
8 šķēles siera
4 šķēles vārīta šķiņķa
4 pusītes konservētu bumbieru
2 ēdamkarotes brūkleņu ievārījuma
Nedaudz maltu melno piparu
Pagatavošana
Gatavo grauzdiņus, viegli atdzesē, pēc tam pārziež ar sviestu.
Virsū liek šķiņķa šķēli un sieru, kārto sviestmaizes uz grila restēm.
Restes ievieto līdz 250 oC sakarsētā cepeškrāsnī. Zem restēm paliek folijas gabaliņu, lai nesasmērētu cepeškrāsni.
Grauzdiņus cep 6-8 minūtes.
Kompotā sakarsē bumbierus.
Uz šķīvja liek 2 grauzdiņus vienu virs otra. Virsu rotā ar bumbiera pusīti, kas pildīta ar brūkleņu ievārījumu. Vēl karstus pārkaisa ar pipariem.