Siera gliemezīši – skaisti, zeltaini un aromātiski 0
Sastāvdaļas – 450 g kārtainās mīklas, 200 g cieta siera, ola, linsēklas dekorēšanai.
Pagatavošana.
Galdu pārkaisa ar miltiem, virsū liek kārtaino mīklu un viegli izrullē. Mīklu sagriež 6 vienāda platuma garās strēmelēs.
Sieru sarīvē uz smalkas rīves.
Uz katras strēmeles uzliek rīvēto sieru un aiztaisa strēmeli ciet, visā garumā tai sānus piespiežot.
Pirms sarullēšanas katru strēmeli viegli apslacina ar ūdeni, lai vieglāk turētos.
Katru strēmeli satin aplī uz riņķi.
Iegūtos gliemezīšus kārto uz cepamā papīra, pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar linsēklām.
Cep 200 grādus karstā cepeškrāsnī apmēram 15–17 minūtes.
Siera gliemezīši gatavi!