Rozmarīns. 0


Rozmarīns ir daudzgadīgs, mūžzaļš lūpziežu dzimtas augs ar stingru, pacietu kātu un skujām līdzīgām lapām. Rozmarīns pieder Vidusjūras reģiona garšaugiem, kur tas aug jūras tuvumā, klinšainās vietās. Garšaugs satur tādas uzturvērtības kā nātrijs, kālijs, kalcijs, magnijs, kā arī vitamīnus A un C. Rozmarīns vislabāk iet kopā ar jēra gaļu, kā arī to lieto dažādos cūkgaļas un pīles gaļas ēdienos. Šis garšaugs labi sader arī ar dārzeņiem. Tikai jāatceras, ka lapas ir diezgan pacietas, tāpēc tās labi jāsasmalcina. To lieto gan svaigā veidā, gan kaltētu, taču kaltēts, tas ir daudz spēcīgāks.
Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.