Timiāns 0


Cēlies no Vidusjūras reģiona, kur ir ļoti plaši izplatīts garšaugs. Timiānam ir cieti kātiņi ar mazām, ļoti aromātiskām zaļām lapiņām. Timiāns kopš seniem laikiem tiek asociēts ar drosmi. Grieķu un romiešu bruņinieki bija pārliecināti, ka tieši šī garšviela palielina viņu spēku un drosmi. Tas satur K vitamīnu, mangānu un it īpaši dzelzi, nodrošinot gandrīz 20% no tā diennakts ieteicamās devas. Šis senais garšaugs ir labs ārstēšanas līdzeklis sirds, elpceļu, kā arī ādas un kaulu veselībai. Timiānu parasti izmanto gaļas ēdienos, sautējumos un zupās. Tas īpaši labi sader ar jēru, tomātiem un olām. Kulinārijā izmanto gan kātus, gan lapas, svaigas un kaltētas.
Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.