Foto – Shutterstock

Sezama sēkliņu pasta – tahini, lieliski garšos pie gaļas 0

Tahini ir ļoti aromātiska apgrauzdētu sezama sēkliņu pasta, kas nopērkama garšvielu veikalos. Taču to var pagatavot arī mājās.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kāpēc naktī, ja pēkšņi pamosties, vajadzētu paciesties un neiet uz tualeti, skaidro miega speciālisti 36
Veselam
Ko sīpoli labu dara ķermenim: 8 iemesli, kāpēc šie dārzeņi būtu jāēd
TV24
Slaidiņš: “Bija sajūta, ka visiem, kas tur ieradās, jābučo Trampa pēcpuse”
Lasīt citas ziņas

Viens variants – apgrauzdē sezama sēklas, pievieno citrona sulu un olīveļļu (100 g sēklu ņem ēdamkaroti skābās sulas un divas ēdamkarotes eļļas), rūpīgi sablendē, un pasta gatava. Otrs variants – apgrauzdē sezama sēkliņas, pievieno sezama eļļu (100 g sēklu vajag aptuveni divas ēdamkarotes sezama eļļas) un sablendē viendabīgā masā. Sēkliņas pirms gatavošanas ieteicams pagaršot, jo veikalu plauktos ilgi stāvējušās ir rūgtas un no tādām pasta neizdosies. Tahini jāuzglabā ledusskapī, jo sezama sēklās ir daudz eļļas, kas siltumā ātri sabojājas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.