Dārzeņu diena 0
Šajā dienā var baudīt līdz 1,5 kilogramiem dārzeņu. Tos var vārīt vai cept.
Brokastīs var pagatavot salātus no svaigiem kāpostiem ar tomātiem vai gurķiem, apkaisītiem ar zaļumiem. Augu eļļas vietā izmanto citronu sulu ar garšvielām, sāli. Salātiem var izmantot jebkādus sezonas dārzeņus – redīsus, zaļos salātus, papriku.
Dārzeņus šīs diētas laikā var dažādi gatavot. Kā pamatēdiens var kļūt zupa.
Vajadzīgs:
1 burkāns
2 tomāti
1 baklažāni
2 sīpoli
1 daiviņa ķiploka, dilles, baziliks
pipari, sāls
Sagriež dārzeņus, liek verdošā ūdenī: no sākuma baklažānus un burkānus, pēc 10-15 minūtēm – sīpolus, tomātus un zaļumus. Beigās pievieno sāli un piparus.
Pusdienās derēs dārzeņu uzkodas – kāpostu tīteņi. Pildījumam var izmantot sīki sagrieztus un ūdenī tvaicētus cukīni ar sīpoliem un burkāniem. Tvaicēšanā pievieno vienu ēdamkaroti tomātu mērces, sāls un piparu. Ietin pildījumu kāposta vai Pekinas kāposta lapās un tvaicē dārzeņu buljonā 20-25 minūtes. Gatavo ēdienu pārkaisa ar pētersīļiem vai koriandru.