Zivju diena 0
Kā noprotams no nosaukuma, galvenā šīs dienas sastāvdaļa ir zivis. Šo dienu sešu ziedlapiņu diētā iesaka taisīt pirmajā dienā.
Brokastīs ir sautēta vai tvaicēta zivs, 200 grami. Drīkst izmantot sāli vai garšvielas, bet eļļa ir tabu!
Eva Kataja gan neizprot, kāpēc, piemēram, extra virgin olīveļļa ir pilnīgs tabu, ja sāls – nav…
Iedzer zaļo tēju bez cukura.
Pusdienās noteikti vajag pamatēdienu. Nav nemaz tik sarežģīti pagatavot zivju biezzupu: novāra 200-250 gramus netreknas zivs, pievieno sāli un garšvielas, sablendē un vēl nedaudz pavāra. Gatavajai zupai pievieno šķipsniņu pētersīļu un dilles.
Vakariņās cep zivi uz grila, ja vien ir iespēja. Vai – cepeškrāsnī. Gabaliņu zivs liek folijā, apslaka ar citronu sulu, apber ar pipariem un sāli. Pa virsu var likt rozmarīnu vai timiānu. Liek folijā un cepeškrāsnī grilē 20-25 minūtes.
Dienas laikā dzer divus litrus šķidruma – ūdens, minerālūdens vai tīras zaļās tējas bez cukura.
Pagatavošanai izmanto tikai netreknu zivi – mintaju, zandartu, heku, līdaku vai citu. Gatavo tvaicētu, uz grila, cep, vāra buljonu.
Eva Kataja iesaka gan šo, gan biezpiena un vistas dienas papildināt ar dārzeņiem. Tie var būt vārīti, tvaicēti, apcepti (nevajag obligāti svaigus): “Dārzeņiem ir jābūt, citādi šajās dienās tiek aizmirsts par šķiedrvielām.”