Pikantā cūku pupu biezputra 1
1 kg izvārītu, izlobītu cūku pupu, 200 g cūkgaļas (vislabāk nedaudz ar liesumu un speķi), 200 g skābā krējuma, 1/2 sīpola, 1 daiviņa ķiploka, 2 tējkarotes garšvielas maltai gaļai, 1 tējkarote garšvielas vistas gaļai, sāls
Gaļu sagriež nelielos gabaliņos un uz pannas apcep, tad pievieno garšvielas un sāli. Pārlej ar nelielu daudzumu ūdens tā, lai gaļa pārsegta. Kad gaļa jau gandrīz gatava, pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiploku un virtuves kombainā sasmalcinātas vai samaltas cūku pupas. Visu viegli apcep, sajauc un pievieno skābo krējumu. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem (gurķiem, tomātiem u. c.).