Pankūkas no cūku pupām 1
1 l vārītu cūku pupu, 1 sarkanā paprika, 1 liels tomāts, 1 liels sīpols, 3 daiviņas ķiploka, 1 glāze piena, 8 ēdamkarotes miltu, 2 olas (bez tām var arī iztikt), 1 tējkarote garšvielas kartupeļiem
Samaļ vārītas cūku pupas, tomātus, papriku bez sēklām, sīpolus. Ķiploka daiviņas izspiež caur spiedi. Visu samaisa, ja mazliet par sausu, pielej pienu. Pēc garšas pievieno garšvielas. Pannu uzkarsē, tad eļlā cep pankūkas, līdz gatavas – viegli brūnas. Pasniedz ar krējumu
Kartupeļu un pupu biezputra 0,5 l piena, 50 g sviesta, 800 g kartupeļu, 400 g pupu, zaļumi (pupumētra), sāls
Pienu uzvāra ar sviestu, pieliek vārītus un samaltus kartupeļus un pupas, sakapātus zaļumus un maisot uzkarsē. Pasniedz ar sviestu vai mērci, var piedzert kefīru vai rūgušpienu.