Foto: SHUTTERSTOCK

Augļi un dārzeņi 13

Apelsīni labi sasalst, tāpat kā vairums augļu un dārzeņu, tāpēc nav iemesla izsviest svaigus produktus. Sasaldēti augļi noderēs, gatavojot kokteiļus vai desertus.  Savukārt vārīti vai cepti dārzeņi ir lieliska iespēja, kā ātri pagatavot vakariņas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Sagrieztus ābolus iemērciet verdošā ūdenī uz dažām minūtēm, pēc tam sasaldējiet vienā kārtā, un, kad tie ir sasaluši, iepakojiet tos maisiņos.

Citrusaugļi, piemēram, apelsīni, citroni un greipfrūti, labi sasalst šķēlītēs. Tos var arī izspiest sulā un sasaldēt ledus kubiņu traukā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Arī  dārzeņus var saldēt. Piemēram, varat sasaldēt vārītus burkānus noslēgtā traukā, vai arī varat dažas minūtes pavārīt burkānus, atdzesēt tos ledus ūdenī un pēc tam sasaldēt. Burkānus var pievienot arī dārzeņu buljona maisiņam kopā ar sīpoliem un selerijām, lai ērti pagatavotu sautējumus vai zupas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.