Augļi un dārzeņi 13
Apelsīni labi sasalst, tāpat kā vairums augļu un dārzeņu, tāpēc nav iemesla izsviest svaigus produktus. Sasaldēti augļi noderēs, gatavojot kokteiļus vai desertus. Savukārt vārīti vai cepti dārzeņi ir lieliska iespēja, kā ātri pagatavot vakariņas.
Sagrieztus ābolus iemērciet verdošā ūdenī uz dažām minūtēm, pēc tam sasaldējiet vienā kārtā, un, kad tie ir sasaluši, iepakojiet tos maisiņos.
Citrusaugļi, piemēram, apelsīni, citroni un greipfrūti, labi sasalst šķēlītēs. Tos var arī izspiest sulā un sasaldēt ledus kubiņu traukā.
Arī dārzeņus var saldēt. Piemēram, varat sasaldēt vārītus burkānus noslēgtā traukā, vai arī varat dažas minūtes pavārīt burkānus, atdzesēt tos ledus ūdenī un pēc tam sasaldēt. Burkānus var pievienot arī dārzeņu buljona maisiņam kopā ar sīpoliem un selerijām, lai ērti pagatavotu sautējumus vai zupas.