Piena produkti 13
Nav vajadzības izliet atlikušo pienu izlietnē vai ļaut sieram sapelēt ledusskapī. Lūk, kā sasaldēt dažādus piena produktus:
Piens: sasaldējiet plastmasas traukos – vislabāk mazos, jo lielie ilgāk atkausējas un aizņem vairāk vietas. Atcerieties, ka pirms vāka uzlikšanas jānolej mazliet piena, jo sasalstot tas izplešas! Ideāli ir sasaldēt pienu uzreiz pēc iegādes un atkausēt ledusskapī, kad tas ir nepieciešams. Pirms lietošanas pienu kārtīgi sakratiet un izlietojiet 24 stundu laikā. Varat arī sasaldēt pienu ledus kubiņu traukā, lai to ērti pievienotu karstam dzērienam.
Krējums: saputojiet svaigu krējumu un sasaldējiet plastmasas traukā (biezs krējums sasalst labāk nekā šķidrs).
Sviests: sasaldējiet kubiņos un uzmetiet tos uzreiz uz pannas, kad plānojat gatavot ēdienu. Varat to atkausēt arī mikroviļņu krāsnī.
Jogurts: sasaldējiet jogurtu tā plastmasas traukā vai ledus formiņās, lai iegūtu gardu vasaras našķi.
Siers: visvienkāršākais veids, kā sasaldēt sieru, ir to sarīvēt, lai tas būtu gatavs ātrai un ērtai izmantošanai.