Virtuves darbi, ko uzticēt bērniem 0
Ledusskapī un plauktos sameklēt nepieciešamos produktus.
Nomazgāt augļus, dārzeņus – tas būs labs veids, kā iepazīt dažādu augļu un dārzeņu krāsas un struktūras, kā arī iemācīties to nosaukumus.
Likt traukā izejvielas vai vecāku sasmalcinātos produktus – mazākajiem var uzticēt bēršanu ar karoti, bet lielākiem arī svēršanu un iesijāšanu.
Maisīt, blendēt, kult vai putot, izmantojot virtuves iekārta – bērnam pogas nospiešana šķitīs vienkāršs, bet interesants uzdevums. Lai arī šis darbiņš nav sarežģīts, vecākiem tomēr vajadzētu pieskatīt bērnus tā veikšanas laikā.
Mīcīt un rullēt mīklu – tas palīdzēs sīkās motorikas attīstībai un pirkstu veiklībai.
Izvēlēties un veidot cepumu formiņas kā arī izvēlēties picas vai cita ēdiena formu.
Ietaukot cepamās formas – to var darīt ar salveti, sviesta papīru vai rokām, lai bērns pats izvēlas.
Pirms cepšanas apsmērēt konditorejas izstrādājumus ar sakultu olu – otas izmantošana virtuvē bērniem šķiet aizraujoša un pat uzjautrinoša.
Izkārtot vai uzkaisīt dekorus vai pūdercukuru uz saldajiem ēdieniem.
Izkārtot produktus pirms gatavošanas, piemēram, likt produktus uz picas, izvēlēties secību un salikt pa kārtām dārzeņus cepšanai.
Izvēlēties traukus, galda piederumus, saklāt galdu visai ģimenei.
Servēt ēdienu uz šķīvjiem, izvēloties, piemēram, vai mērce tiks uzlieta uz kartupeļiem, vai blakus tiem.
Novākt galdu, likt netīros traukus izlietnē vai trauku mašīnā.
Padomus kopīgai gatavošanai sadarbībā ar Lauru Grēviņu apkopojis AS “Dobeles dzirnavnieks”