Sēņu zupa ar pūdēto sieru un grauzdiņiem 0
Sastāvdaļas – 50 g kaltētu sēņu (var arī saldētas sēnes), 300 g šampinjonu, 200 g kausētā siera, liels sīpols, 150 g pūdētā siera, 150 g baltmaizes, 100 ml augu eļļas, 3 ķiploka daiviņas, sāls un pipari.
Pagatavošana.
Kaltētajām sēnēm uzlej karstu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm ievilkties.
Sīpolu smalki sagriež, šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs.
Atsevišķi sagriež mazos kubiciņos baltmaizi un pūdēto sieru.
Katliņā ielej eļļu un apcep sīpolus, pievieno izmērcētās sēnes, kurām noliets un nedaudz nospiests liekais šķidrums.
Katliņā ielej 2,5 litrus ūdens un liek vārīties pusstundu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pēc tam zupu katliņā sablenderē.
Pievieno svaigos šampinjonus, vāra vēl 10 minūtes. Pēc tam pievieno kausēto sieru, samaisa un noņem katliņu no uguns.
Tikmēr gatavo grauzdiņus. Bļodiņā ielej eļļu un iespiež ar ķiplokspiedi ķiploka daiviņas. Ļauj visam pastāvēt 10 – 15 minūtes. Šajā eļļas maisījumā uz pannas grauzdē baltmaizes kubiciņus.
Zupu salej pa šķīvīšiem un virsū uzkaisa sieru ar grauzdiņiem.
Labu apetīti!