Foto-Gatis Burvis

Sēņu salāti – gardi un sātīgi. Iesaka skolotājs no Rūjienas Gatis Burvis 0

Sastāvdaļas
• 3 kg vārītu sēņu (bērzlapes, vilnīši, rudmieses u.c.)
• 2 kg tomātu
• 1 kg sīpolu
• 3–4 ēdamkarotes cukura
• 15 tējkarotes sāls
• 0,5 l olīveļļas
• 1–1,5 ēdamkarotes 70% etiķa esences

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus blanšē, noņem mizu, sagriež gabaliņos un liek katlā kopā ar sagrieztiem sīpoliem, sagrieztām vārītām sēnēm, pievieno cukuru, sāli, olīveļļu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes. Tad pielej etiķa esenci un visu vēl pakarsē piecas minūtes. Karstus sēņu salātus pilda burkās un aizvāko. Nav jāpasterizē. Var izmantot burkas ar skrūvējamiem vāciņiem vai arī lietot aizvalcējamos vāciņus.

Gatis šos salātus raksturo kā ļoti garšīgus, sātīgus, ar tomātiem raksturīgo nedaudz skābo garšu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olīveļļu var aizstāt ar rapšu vai citu eļļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.