Sēņu salāti ar dārzeņiem un sparģeļiem 0
Nepieciešams
300 g sēņu (baravikas, berkas, bērzlapes)
250 g sparģeļu
3 tomāti
2 pākstis zaļās paprikas
2 vārītas olas
150 g svaigu gurķu
2 lapu salātu galviņas
2 ēdamkarotes augu eļļas
1 ēdamkarote galda etiķa
Sāls
Melnie maltie pipari.
Gatavošana
Sēnes notīra, rūpīgi noskalo, sagriež un 8-10 minūtes sautē augu eļļā, atdzesē.
Sparģeļus 10 minūtes vāra vieglā sālsūdenī, pēc tam atdzesē.
Tomātus sagriež četrās daļās, piparus sagriež strēmelēs, gurķus ripiņās.
Sajauc ar garšvielām.
Pirms pasniegšanas pievieno salātu lapas un sēnes.