Foto: Anda Krauze

Sēņu salāti ar dārzeņiem un sieru 0

Sastāvdaļas
• 600 g sēņu
• 200 g tomātu
• 200 g blanšētu franču pupiņu
• 200 g vārītu cūku pupu
• 150 g rukolas
• 150 g spinātu lapu
• saulespuķu dzinumi
• 100 g Ievas siera (z/s Vecsiljāņi ražojums)
• mārdadžu eļļa
• garšaugu pesto
• eļļas–etiķa mērce

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sacep sēnes. Pagatavo garšaugu pesto: sablendē ķiplokus, pētersīļus, spinātus, koriandru, sauju saulespuķu sēklu, sāli un olīveļļu. Sāk blendēt lēnām, pamazām lejot klāt olīveļļu, līdz zaļumi un sēklas iegūst viendabīgu konsistenci.

Pagatavo eļļas–etiķa mērci: 1 daļu dabīgā etiķa (baltvīna vai sarkanvīna etiķa, vai arī ābolu balzamiko) sajauc ar 3 daļām eļļas, pievieno sāli, cukuru, sarīvētu ķiploku, garšaugus (raudene, estragons, timiāns) un samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Traukā kārto spinātu lapas, rukolu, saulespuķu dzinumus, dārzeņus, ceptās sēnes, pārlej garšaugu pesto un eļļas–etiķa mērci, uzrīvē sieru.

Var izmantot gan svaigi ceptas gailenes, sviesta bekas, baravikas vai arī vārītas sālītas sēnes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.