Sēņu rulete no lavaša 0
Sastāvdaļas – armēņu lavašs, šampinjoni, ciets siers, zaļumi.
Pagatavošana.
Sieru sarīvē uz rupjas rīves.
Sēnes var izmantot gan svaigas, gan konservētas vai marinētas. Ja izmanto svaigas vai saldētas sēnes, tās viegli apcep ar sīpoliem vai bez (pēc garšas), pievieno sāli. Ja izmanto konservētas sēnes, nolej lieko šķidrumu, sagriež gabaliņos.
Zaļumus smalki sagriež.
Lavašu sagriež mazākos gabalos, lai būtu ērtāk sarullēt un pēc tam ēst.
Uz lavaša liek siera kārtu, virsū liek sēnes un visu pārkaisa ar zaļumiem. Lavašu sarullē, malas ieloka uz iekšu, lai kūstošais siers netek ārā.
Virsu nosmērē ar majonēzi vai sakultu olu un liek 180 – 200 grādu karstā cepeškrāsnī cepties, līdz virspuse lavašam paliek zeltaini brūna.
Ideāli der pie sēņu zupas, tāpat arī vienkārši kopā ar tēju.
Labu apetīti!