Foto – Bonappetit.lv

Sēņu empanadas jeb Ar sēnēm pildīti pīrādziņi 0

Spāņu empanadas ir pazīstamas ne tikai Galisijā, kur ir viņu dzimtene, bet arī visā pasaulē. Interesanti viņi ir ar to, ka mīkla ļoti labi tur formu un no tās var cept ne tikai atsevišķus pīrādziņus, bet arī lielus greznus pīrāgus. Man tie drīzāk atgādina pildītus cepumus, nekā pīrādziņus, jo mīkla sanāk diezgan kraukšķīga.
Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Uz darba virsmas izsijāt miltus un pakāpeniski pievienojot šķidrās sastāvdaļas iejaukt miklu. Miklai jābūt pietiekami elastīgai, bet tai pašā laikā ne pārāk šķidrai. Pēc nepieciešamības pievienot vēl miltus. Šai miklai nav vajadzīgs laiks lai “atpūstos”, bet sanāk apmēram 15 min, kamēr gatavojam pildījumu.

Sēnes notīrīt no smiltīm un sagriezt. Ķirbi nomizot un sagriezt smalkāk. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķirbi līdz tas ir zeltaini-brūns. Pievienot sēnes un sagrieztu šķiņķi un cept visu kopā vēl min 5-7. Pievienot sieru, pārkaist ar sāli un pipariem pēc garšas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Darba virsmu pārkaisīt ar miltiem un izrullēt mīklu apm. 1 cm. biezu. Ar cepumu formiņas palīdzību izgriezt figūriņas. Manā gadījumā tās ir lapiņas. Uz vienu figūriņu liek pildījumu, malas apsmērē ar olu baltumu un apsedz ar otru figūriņu. Malas piespiež ar pirkstiem.

Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, sakārto pīrādziņus un apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 30 min.

Avots: cuinera-catala.livejournal.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.