Seno laiku rasols: izcila recepte ar cepeti, ābolu un bietēm 0
Kurš gan neatceras omītes gatavotu rasolu – daudzi teiks, ka nekas nevar būt par to labāks. Taisnība! Piedāvājam tev pašam ļauties kulinārajam eksperimentam mājās – šī recepte “aizķērusies” no ļoti seniem laikiem – rasols, kura sastāvdaļās ir cepetis, āboli, bietes un pat siļķes!
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas:
- 200 grami kartupeļu
- 100 grami biešu
- 50 grami cepeša gaļas
- 50 grami skābētu vai marinētu gurķu
- 30 grami saldskāba ābola
- 3 olas
- 30 grami siļķes filejas
- 150 grami skābā krējuma
- Sāls un cukurs pēc garšas
- Mazliet etiķa, sinepes un galda mārrutku
Pagatavošana:
Novāra bietes un kartupeļus (ar visu mizu). Mazliet atdzesē un nomizo. Sagriež smalkos kubiņos. Pēc tam tādos pašos kubiņos griež marinētu vai skābētu gurķi, ābolus, cepeša gaļu (var iegādāties jau gatavu), siļķes fileju (var izmantot arī marinētu). Cieti novāra divas olas, mazliet atdzesē, noloba mizu un sagriež (rīvēt nav ieteicams!).
Traukā ieliek skābo krējumu, piemaisa tam sāli, cukuru, etiķi, sinepes un galda mārrutkus. Visu labi samaisa.
Visu samaisa lielā bļodā un liek ledusskapī vismaz uz divām stundām.
Pirms pasniegšanas rotā ar gurķīti un sarīvētu oliņu.