Sēnītes burciņās: tomātu un garšvielu mērcē. Izcila uzkoda, kas kausē sirdis un garšas kārpiņas 0
Sēnes tomātu mērcē – kā izrādās, tas ir ļoti, nu patiešām ļoti garšīgi! Un, ja tu ar šo ēdienu vari mieloties arī tad, kad sēnes mežos vairs sen neaug, bez vārda runas tev jāķeras klāt tagad salasītajiem sēņu krājumiem un jāpagatavo šis lieliskais ēdiens!
Starp citu, burciņām der jebkuras ēdamās meža sēnes, ne tikai beciņas un baravikas!
Sastāvdaļas:
- Meža sēnes – 1,5 kg
- Ķiploks – 20 grami
- Sāls – 1 ēdamkarote
- Tomātu pasta – 150 grami
- Galda etiķis 9% – 2 ēdamkarotes
- Sīpoli – 500 grami
- Cukurs – 2 ēdamkarotes
- Provansas garšvielu maisījums – 1 tējkarote
- Ūdens – 150 ml
- Mazliet augu eļļas cepšanai
Pagatavošana:
Jāņem vērā, ka sēņu svars ir norādīts tad, kad sēnes ir nomazgātas un attīrītas! Tātad, sēnes notīra, sagriež palielos gabalos. Ja tās ir beciņas, tad iztīra arī cepurītes “švammītes” daļu, lai konsistence būtu dzidra. Novāra lielā ūdens daudzumā – vāra aptuveni 10 minūtes kopš mirkļa, kad ūdens ir sācis vārīties. Izlej sietā un noskalo vēsā ūdenī.
Novārītās sēnes sagriež mazākos gabaliņos.
Sīpolu sagriež pusriņķos. Smalki sagriež ķiploku. Katlā ar biezu pamatni liek karsēties augu eļļu. Tur iekšā liek sīpolus un mazliet apcep, apmaisot, līdz vidējai gatavībai.
Pievieno sēnes, Provansas garšvielu maisījumu, sāli, cukuru. Maisot cep vidēji 3-4 minūtes.
Pievieno tomātu pastu un ūdeni.
Apmaisa, sutina uz mazas/ vidējas uguns, aptuveni 20 minūtes. Beigās pievieno ķiploku un etiķi, uz mazas uguns turpina karsēt vēl aptuveni 5 minūtes.
Saliek pagatavoto masu pa iepriekš sterilizētām burkām un aizver ar sterilizētiem vāciņiem. Apgriež burciņas otrādi un liek uz dvieļa “atpūsties”. Kad atdzisušas, liek glabāšanā.
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.