Seleriju, ziedkāpostu un puravu zupa 0
Jo dažādākus dārzeņu zupai izvēlas, jo daudzveidīgāks būs minerālvielu, šķiedrvielu, antioksidantu un citu vērtīgu savienojumu saturs, norāda “Vivendi” uztura speciāliste Eva Kataja.
Nevajag pārspīlēt ar sāli, garšai labāk pievienot dilles, pētersīļus, piparus un ķiplokus. Līdz ar to uzturā samazinās nātrija daudzums un vairojas kālijs, kas veicina šķidruma izvadīšanu no organisma, viņa piebilst un piedāvā zupas recepti atslodzei.
Sastāvdaļas:
• 400 g puravu
• 200 g ziedkāpostu
• 200 g selerijas saknes
• 200 g burkānu
• 200 g kartupeļu
• 2 cieti vārītas olas
• saišķītis pētersīļu
Gatavošana:
Dārzeņus (izņemot ziedkāpostus) notīra un sagriež, liek katlā, pārlej ūdeni un uz lēnas uguns vāra 40 minūtes.
Pievieno ziedkāpostu un vāra vēl 15 minūtes. Pēc tam dārzeņus sasmalcina ar blenderi.
Pasniedzot šķīvī liek sakapātu olu un sasmalcinātus pētersīļus.