Foto: Nada54/Shutterstock

Seleriju, ziedkāpostu un puravu zupa 0

Jo dažādākus dārzeņu zupai izvēlas, jo daudzveidīgāks būs minerālvielu, šķiedrvielu, antioksidantu un citu vērtīgu savienojumu saturs, norāda “Vivendi” uztura speciāliste Eva Kataja.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Jaunavām sakārtotu vidi sniegs Cēsis, Svariem jāmērķē uz Siguldu, bet Dvīņiem – uz Liepāju! Mākslīgais intelekts nosauc, kur Latvijā vajadzētu dzīvot katrai horoskopa zīmei
Nozīmīgs pavērsiens! Ukraina piekrīt tūlītējam 30 dienu pamieram. “Es ceru, ka Krievija tam piekritīs,” komentē Tramps 104
Veselam
Kā sev palīdzēt bez medikamentiem, ja kuņģis “streiko”? Lūk, ko ārsts iesaka darīt
Lasīt citas ziņas

Nevajag pārspīlēt ar sāli, garšai labāk pievienot dilles, pētersīļus, piparus un ķiplokus. Līdz ar to uzturā samazinās nātrija daudzums un vairojas kālijs, kas veicina šķidruma izvadīšanu no organisma, viņa piebilst un piedāvā zupas recepti atslodzei.

Sastāvdaļas:

• 400 g puravu

• 200 g ziedkāpostu

• 200 g selerijas saknes

• 200 g burkānu

• 200 g kartupeļu

• 2 cieti vārītas olas

• saišķītis pētersīļu

Gatavošana:

Dārzeņus (izņemot ziedkāpostus) notīra un sagriež, liek katlā, pārlej ūdeni un uz lēnas uguns vāra 40 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pievieno ziedkāpostu un vāra vēl 15 minūtes. Pēc tam dārzeņus sasmalcina ar blenderi.

Pasniedzot šķīvī liek sakapātu olu un sasmalcinātus pētersīļus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.