Foto: SHUTTERSTOCK

Kur un kā to darīt vai labāk – nedarīt 56

Tikko nopļauta siena smarža, viļņu šalkošana, jūras sāļā garša uz mēles, viegls vējiņš uz ādas – kas var būt skaistāk, it īpaši, ja blakus mīļotais cilvēks? Filmās sekss brīvā dabā izskatās skaisti: divi cilvēki norauj viens otram drēbes un, nepārtraucot kaislīgo skūpstu, noslīgst mīkstajā zālē (siena kaudzē utt.). Fonā – bezdievīgi burvīgs saulriets, krītoša zvaigzne vai pat salūts. Kā ir realitātē?

Reklāma
Reklāma

Parkā

Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

Parkos ir šūpoles, soliņi, slidkalniņi un citas neparastas vietas adrenalīna meklētājiem. Tomēr atšķirībā no pļavām un laukiem, kur pastāv liela iespēja paslēpties no sabiedrības, parkā jebkurā brīdī jūs var pārsteigt garāmgājēji, bērni un likumsargi. Atkritumi zālē, piedzērušies parka apmeklētāji, kuriem tualete ir visur. Joprojām apsverat parku kā piemērotu vietu seksam? Ja vien neesat suņi, pusaudži vai maniaki, tad visticamāk, ka nē. Ja nu vienīgi tumsā kādā attālā nostūrī, tālāk no rotaļu laukumiem un vietām, kur staidzina suņus.

Mežā

Koki un krūmi paslēps jūs no ziņkārīgo acīm, meža svaigais aromāts palīdzēs atslābināties. Ir tikai viens “bet”: bez kokiem, puķēm un jums abiem mežā ir arī likumīgie iemītnieki, kuri var sagādāt pamatīgas nepatikšanas. Diez vai čūskas vai kāda kukaiņa kodums radīs patīkamas sajūtas un sekss skudru pūznī nebūs tā labākā ideja. Arī garām skrienoša mežačūka ar saviem mazuļiem nenovedīs pie abiem reizē sasniegta orgasma. Atgriežoties mājās, nekavējoties ejiet dušā un pārbaudiet, vai uz ķermeņa vai apģērbā nav ērču.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīlēšanos mežā var atvieglot viena no partneriem atspiešanās pret koka stumbru ar seju pret partneri vai noliekšanās, turoties ar rokām pie koka. Pilnībā izģērbties nevajadzētu, jo skujas duras, čiekuri spiež, pret koku var nobrāzt ādu. Taču, ja kādā mirklī jūtaties kā saplūduši ar dabu, tas var kļūt par neaizmirstamu piedzīvojumu.

Uz jumta

Pateicoties Holivudai, mēs zinām, ka uz jumta var sarīkot romantiskas vakariņas sveču gaismā. Tām sekojošais sekss iespaidīgā augstumā var būt aizraujoša pieredze, īpaši siltās vasaras naktīs. Galvenais ir novērtēt ieceres bīstamību, jo ne katrs jumts ir piemērots pikantai izklaidei. Daudzi jumti ir slikti apgaismoti vai tuvu avārijas stāvoklim – lai izvairītos no traumām, vislabāk ir atrast gludu, stabilu virsmu bez vadiem un kabeļiem, kas atrodas tālāk no jumta malas.

Īpaša uzmanība jāpievērš laika apstākļu novērtēšanai (vēja ātrums, gaisa temperatūra, nokrišņu iespējamība). Mitrums, aukstums un caurvējš var izraisīt dzimumorgānu iekaisumu. Turklāt vēss, mitrs un vējains laiks var negatīvi ietekmēt muskuļu un skeleta sistēmu. Tāpat kā parkos, arī uz jumtiem var saskrieties ar apsargiem un citiem svešiniekiem, kam var būt neprognozējamas sekas. Laba alternatīva jumtam var būt balkons.

Pludmalē

Kas var būt romantiskāks par seksu vientuļā pludmalē? Ja tas notiks dienā, varēsiet sajust maigo saules siltumu uz kaisles sakarsētā ķermeņa un klausīties viļņu nomierinošos šļakstus pret krastu. Pat ja tā nav jūra vai okeāns, bet tikai ezers pie vasarnīcas, un niedrēs kurkst vardes, zināms adrenalīna daudzums un jaunas izjūtas mīlētājiem garantētas. Tikai neaizmirstiet pasargāt savu ādu no apdegumiem un galvu no saules dūriena.

Pludmalē izvēlieties nomaļu vietu. Vai arī pagaidiet līdz tumsai – maz ticams, ka vēlaties, lai jūs vērotu pāris makšķernieki un trīs mātes ar trokšņainu bērnu baru. Jau iepriekš pārdomājiet savu seksa pozu. Varbūt vislabāk sēdi viņam virsū, piesedzoties ar dvieli.

Reklāma
Reklāma

Jārēķinās ar to, ka sekss pludmales smiltīs ir labs tikai Holivudas filmās, bet dzīvē tā var izrādīties ne pārāk patīkama nodarbe. Smilšu graudiņiem un maziem oļiem piemīt nepatīkama tendence iekļūt ķermeņa atverēs. Smiltis var ievainot gļotādu un izraisīt nobrāzumus, tāpēc sekss pludmalē var radīt brūces un iekaisumus. Paklājiet zem sevis lielu biezu dvieli vai pledu. Pludmalēs bieži vien var būt visai antisanitāri apstākļi, ko rada pārtikas un citi atkritumi, putnu un dzīvnieku izkārnījumi.

Ūdenī

Ūdens palīdz atslābināties, mazina nogurumu un sola neparastas sajūtas. Sekss ūdenī ir piedzīvojums, ko vēlas izbaudīt daudzi mīlētāji. Pat ja tuvumā peldās citi atpūtnieki, ūdens kļūs par jūsu sabiedroto un paslēps daudzas kustības, glāstus un pieskārienus. Tikai ņemiet vērā, ka tādā procesā dabīgā smērviela ātri noskalojas un partnera rīcība var izraisīt diskomfortu, sāpes un pat mikrotraumas. Esiet viens pret otru pēc iespējas maigāki un izmantojiet ūdensizturīgus lubrikantus uz silikona bāzes.

Pat ja ūdenstilpne tiek uzskatīta par tīru, tas nenozīmē, ka tajā nav baktēriju. Seksam ūdenī noteikti izmantojiet prezervatīvu. Jūrā sāls koncentrācijai ūdenī nav nekāda sakara ar tīrību un drošību. Atpūtnieki var samest ūdenī atkritumus, izsmēķus, pārtikas pārpalikumus un pat izmantot sadzīves ķimikālijas, kas piesārņo ūdenskrātuvi. Pētījumi apstiprina, ka ūdenstilpēs, īpaši jūrās, ir daudz patogēnu mikroorganismu, piemēram, zarnu nūjiņas. Pat vienreizēja iegremdēšanās ūdenī var izraisīt cistītu un citus uroģenitālās sistēmas iekaisumus. Protams, sālsūdenim ir dažas priekšrocības, bet ne vaginālā un anālā seksa laikā. Sāls iedarbība provocē dzimumorgānu gļotādu kairinājumu, iekaisumus un alerģiju, tāpēc daži speciālisti pat apgalvo, ka jūrā nav vēlams nodarboties ar seksu. Tomēr sekss upēs, jūrās un okeānos ir mazāk bīstams nekā stāvošās ūdenstilpēs.

Baseinā jāatceras par hlora klātbūtni ūdenī. Hlorīda savienojumi ne tikai neitralizē bīstamos mikroorganismus, bet arī izjauc dzimumorgānu mikrofloru. Saskaroties ar hlorētu ūdeni, sievietēm var attīstīties piena sēnīte un maksts disbakterioze. Neizbēgama blakusparādība baseinā ir urīns. Pēc Kanādā veiktajiem pētījumiem tika pierādīts, ka baseinā ar tilpumu 830 tūkstoši litru vidēji nedēļā nonāk 75 litri urīna. Seksuāla tuvība šādos antisanitāros apstākļos nav vēlama.

Alternatīva seksam “ūdenī” var būt sekss “uz ūdens”. Aizpeldiet uz matrača prom no krasta un jūtieties brīvi. Tikai matracim jābūt pietiekami izturīgam un stabilam, lai tas “procesa laikā” nesaplīstu un neapgāztos.

Varbūt tomēr labāk gultā?

Vasaras seksu var izbaudīt arī kalna virsotnē, vasarnīcā, šūpuļtīklā, teltī utt. Var aprobežoties ar glāstiem un orālo seksu, bet visu pārējo izdarīt viesnīcas numuriņā. Jebkurā gadījumā šādus “piedzīvojumus” var sarīkot vienu vai divas reizes gadā, lai tie nekļūtu par ieradumu un sekss mierīgos apstākļos nepārstātu būt patīkams. Izvairieties no visbiežāk sastopamajām kļūdām un iepriekš pārdomājiet visu, lai padarītu seksu patiešām neaizmirstamu. Šī vārda labā nozīmē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.