Grilēta tītara fileja rabarberu–ingvera marinādē 0
Autors: Ilze Pētersone, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
Tītara fileja – 2 kg, mizots rabarbers – 350 g, sīpoli – 500 g, ingvera sakne – 50 g, olīveļļa – 50 g, piparu maisījums – 10 g, sāls – 15 g, malts kanēlis – 5 g.
Pagatavošana.
Nomizotus sīpolus sagriež salmiņos vai pusapļos. Pievieno nomizotus un kubiņos sagrieztus rabarberus, uz rupjās rīves pierīvē nemizotu ingvera sakni, pievieno piparu maisījumu, sāli, kanēli un masu kārtīgi izmīca, lai izdalās sula. Pievieno olīveļļu.
Sagriež gaļu gabalos, iemaisa marinādē un notur ne mazāk par 3 h, ieteicams – 24 h. Cep uz grila.
Tītara vietā var izmantot arī citu gaļu.
Šefpavāra Edija Vīnerta padomi
• Rabarberu skābums noder gaļas marinādēs. Skābākie būs mazāk sārtie.
• Rabarberus var gatavot arī pēc Jāņiem, ja vien krūmu pastāvīgi apgriežat un izmantojat jaunos dzinumus.