Sēkliņu maize 0

Sastāvdaļas: 1 kg kviešu miltu, pa 1 glāzei auzu pārslu, putraimu, četrgraudu pārslu, rudzu rupjo miltu, 1 glāze (pēc izvēles): rozīnes, klijas, saulespuķu vai sezama sēklas, 1 glāze cukura, 1 ēdamkarote ķimeņu, 1 tējkarote sāls, kas izšķīdināta ūdenī.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
RAKSTA REDAKTORS
Kā krāpnieki zina, kur meklēt cilvēkus ar vairākiem tūkstošiem kontā – vai banku dati kaut kur noplūst? Atbild eksperti
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Lasīt citas ziņas

Cukuru sagrauzdē katliņā un izšķīdina vienā litrā ūdens, ap 40 grādu siltā. Iejauc sastāvdaļas, pieliek arī ieraugu – no iepriekšējās cepšanas reizes paņemtu mīklas pikucīti. To līdz kārtējai cepšanas reizei uzglabā ledusskapī. Pirms lietošanas atdzīvina, pielejot siltu ūdeni un neilgi paturot istabas temperatūrā.

Mīklu pārklāj ar dvieli un raudzē astoņas līdz desmit stundas. Tai jābūt mīkstai, pat pašķidrai. Ar mīcīšanu nav īpaši jānopūlas, pietiek, ja iejauc vēlu vakarā un no rīta cep. Vasarā process notiek ātrāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzrūgušo mīklu ielej divās veidnēs. Liek aukstā krāsnī un cep vienu stundu 200 grādu temperatūrā. Izceptu uzreiz neizņem no veidnēm, pārklāj ar dvieli un ļauj maizītei kādu laiku atdzist, lai vieglāk atlec no malām.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.