Melleņu kūkas recepte 0
Pamatni gatavoju no datelēm un valriekstiem (attiecība 2:1), tos lieku kapātājā, sasmalcinu. Nereti daļu valriekstu aizstāju ar saulespuķu sēkliņām, tās ir universālas, garšo visiem. Reizēm man patīk pievienot kanēli un piparmētras, tās vispirms sažāvēju un tad pirkstos sabirzinu.
Kūkas formas apakšā ieklāju cepampapīru. Visu formu iesmērēju ar kokosa vai sezama eļļu. Sagatavotā formā iespaidu pamatnes masu, var to veidot ar maliņām.
Pēc tam gatavoju krēma masu: sablendēju glāzi melleņu, sauju dateļu un 4 banānus. Lai krēms kļūtu biezāks, blendēšanas beigās pievienoju šķidru kokosa eļļu (to vispirms izkausēju ūdens peldē).
Krēmu glīti ieleju formā, kur ieklāta kūkas pamatne, tad lieku ledusskapī. Vislabāk kūku noturēt līdz nākamajam rītam. Taču, ja vajag ātrāk, ielieku kūku uz pāris stundām saldētavā, visu laiku pieskatot, lai nav pārlieku sasalusi. Pirms sagriešanas bagātīgi dekorēju ar svaigām mellenēm. Var izmantot jebkuras citas ogas.