Foto: LETA

Šefpavārs Zommers aizver restorānu 4 mēnešus pēc tā atvēršanas: nevaram samaksāt darbiniekiem tādu naudu! 0

Restorāna “Epilogue” īpašnieks Raimonds Zommers slēdzis restorānu tikai 4 mēnešus pēc tā atvēršanas, informē žurnāls “Privātā Dzīve”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Tikai šī gada pavasarī tika svinēta tā atvēršana, bet tagad telpas stāv tukšas.

“Mērķi bija skaisti. Mums abiem ar kompanjonu pa abiem kopā ir vairāk kā 30 gadu pieredze restorānu biznesā, tādēļ pirms šīs vietas atvēršanas bijām visu sīki un smalki izrēķinājuši, bet… tu nekad nevari izrēķināt cilvēcīgo faktoru. Tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ vajadzēja pieņemt nepopulāru lēmumu – kvalitatīva darbaspēka trūkums valstī,” – stāsta Raimonds.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Viens aizbrauca uz ārzemēm, cits atteicās strādāt ar pārējiem vēl kāds paziņojis, ka alga par mazu. Beigās čušs vien sanāca. Kad vairs nevari garantēt kvalitāti, labāk ir taisīt ciet. Netiecos pēc naudas tik ļoti, lai būtu gatavs zaudēt kvalitāti,” – atzīstas šefpavārs.

Viņš arī atzina, ka liela daļa kvalificētu speciālistu dodas strādāt uz ārzemēm: “Latvijā nevaram samaksāt viņiem tādu algu, kādu var nopelnīt tepat blakus – Zviedrijā, Dānijā, Somijā. Šajās valstīs augsti kvalificētiem darbiniekiem maksā 200 eiro dienā. Kurš ēdināšanas uzņēmums Latvijā var samaksāt tādu naudu saviem darbiniekiem? Tas nav reāli!”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.