“Šefpavārs. Uz līnijas” atkal gaida skatītāju zvanus 14
TV24 kulinārijas raidījuma “Šefpavārs. Uz līnijas” vadītāja šefpavāre Ina Poliščenko, 9. augustā atsākot sezonu, turpinās atbildēt uz skatītāju jautājumiem par dažādiem pārtikas produktiem un to pagatavošanas veidiem. Tikmēr studijas virtuvē taps ātri pagatavojami ēdieni no sezonāliem produktiem. Raidījums tiešraidē katru trešdienu un ceturtdienu pulksten 12:00.
Pirmajā raidījumu ciklā Ina Poliščenko piedāvāja receptes ar daudzveidīgu produktu klāstu. Šefpavāre gatavoja dažādus ēdienus no tādiem plaši pieejamiem produktiem kā kartupeļi, bietes, skābenes, biezpiens, tomāti, rabarberi, vienlaikus gatavošanā izmantojot arī, iespējams, mazāk iepazītus produktus – ķirbju un čia sēklas, turku zirņus un kuskusu, kas, izrādās, ir ļoti izdevīgs risinājums ātrai un gardai maltītei. Ina iemācīja gatavot ātro rabarberu kūku ar sāļo karameli, pašceptu sēklu maizi un gardu, atspirdzinošu limonādi no rabarberu mizām!
TV24 skatītāji bija dāsni un apbēra Inu Poliščenko ar daudz un dažādiem jautājumiem par pārtikas produktiem un to gatavošanu. Vai zināji, kādēļ kuskuss gatavojot jāmaisa ar dakšiņu, kā ziemai labāk uzglabāt skābenes – tās saldējot, sālot vai pat marinējot, kā gardi pagatavot arī sparģeļu kātiņus, kā tikt pie aukstās zupas bez laktozes vai kā konditorejā tiek izmantots konservētu turku zirņu šķidrums?
“Jaunajā sezonā dalīšos ar klasiskām un vienlaikus modernām receptēm. Turpināsim ar vasaras garšu, pieturoties pie sezonāliem produktiem, uzsverot to pagatavošanas veidus un vērtīgās īpašības. Gatavosim zivi, gaļu, dārzeņus, graudaugus un, protams, neatstāsim novārtā desertus. Noteikti turpināsim maciņam draudzīgo tēmu un pievērsīsim pastiprinātu uzmanību vietējiem produktiem,” stāsta raidījuma vadītāja un aicina skatītājus viņai droši zvanīt uz studijas tālruni. Šefpavāre priecājas, ka skatītāji jau ir lieliski uztvēruši raidījuma formātu un saprot, ka var zvanīt gan par katra konkrētā raidījuma tēmu, gan arī uzdot jautājumus par jebkuru citu produktu grupu. „Noteikti varat man jautāt arī sarežģītos jautājumus par kulināriju un konditoreju – es centīšos pēc iespējas plašāk uz tiem atbildēt. Man arī ļoti patīk, ka skatītāji ne vien uzdod jautājumus, bet arī padalās ar saviem gatavošanas noslēpumiem, līdz ar to mācos arī es. Visu nekad nevar zināt, tāpēc, manuprāt, „Šefpavārs. Uz līnijas” formāts piedāvā ļoti pozitīvu komunikācijas veidu, lai skatītāji uzzinātu maksimāli daudz noderīgas informācijas,” teic Ina un pačukst, ka jaunajā sezonā būs parūpējusies arī par pārsteigumiem, piemēram, konkursiem.
Zvani arī tu uz TV24 tiešo ēteru, uzdod šefpavārei Inai jautājumu vai padalies ar saviem ēst gatavošanas meistarstiķiem!
Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!