Šefpavāres Inas Poliščenko ātrā tomātu marināde: “Tad, kad svaigus tos vairs nekārojas” 1
Klāt gardais tomātu ražas laiks, kad tos sulīgus var ēst turpat siltumnīcā, noraujot no ķekara. Bet, ko ar tiem darīt, ja svaigā veidā tie vairs nekārojas, bet virtuvē negribas pavadīt vairākas stundas? TV24 raidījuma “Šefpavārs. Uz līnijas” vadītāja – šefpavāre Ina Poliščenko demonstrē vienkāršu un ātru recepti, kā marinēt tomātus.
Šefpavāre pastāsta, ka šī būs lieliska piedeva gaļai vai zivij.
Vispirms tomātus sagriež neregulārā formā.
Pēc tam tiem pievieno sāli, cukuru un piparus garšai.
Tad pievieno etiķi – izmanto galda etiķi vai, piemēram, ābolu etiķi, kas nebūs tik stiprs – un bagātīgi pievieno eļļu.
Mikslim pievieno sarkanos sīpolu, kas sagriezts pusripiņās, un šķipsniņu sakapātu pētersīļu.
Visu samaisa kopā un ļauj marinādei savilkties tomātos vismaz 8 stundas.
Šefpavāre norāda, pagatavojot tomātus pēc šīs receptes, tos var uzglabāt vismaz nedēļu.
Vairāk uzzini, noskatoties video!
Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!