Šefpavāre skaidro, kāpēc pirms vārīšanas rīsi vienmēr ir jānoskalo 13

TV24 raidījumā “Šefpavārs. Uz līnijas” šoreiz šefpavāre Ina Poliščenko gatavoja ātro vistas gaļas plovu. Tā kā viena no būtiskākajām plova sastāvdaļām ir rīsi, šefpavāre dalās ar padomu, kā tos vislabāk gatavot.

Reklāma
Reklāma
8 indīgi augļi un dārzeņi, kas var radīt nopietnas veselības problēmas. Starp tiem arī tādi, ko mēs ēdam teju katru dienu
Veselam
Kādus vitamīnus nevajadzētu lietot kopā? Kombinācijas, kas kavē uzsūkšanos un var ietekmēt veselību
Pasažiere šokā: “Tikko jaunajā vilcienā no sava vēdera nocēlu blakti.” “Vivi” skaidro situāciju
Lasīt citas ziņas

“Lai rīsi Jums sanāktu tiešām perfekti un irdeni, tie vienmēr ir jānoskalo. Tā procedūra ir diezgan ilga, vismaz 5-7 reizes. Es vienmēr ielieku sietiņā, leju pāri aukstu ūdeni līdz ūdens tek dzidrs. Kamēr tas ir baltā krāsā, turpinām skalošanu,” stāsta šefpavāre Ina.

Kāpēc tas tā ir jādara? Rīsi satur daudz cieti, tādēļ, tos pirms gatavošanas nenoskalojot, vārīšanas laikā tie salips vienā gabalā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Raidījums tapis sadarbībā ar veikalu tīklu LaTS un uzņēmumiem Fissman Latvija un Gemoss!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.