Šefpavāra recepte sātīgām un gardām vakariņām: krāsnī cepti dārzeņi ar mocarellas sieru un kajēnas piparu majonēzi 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Nedēļas nogales brīvdienai piedāvājam šefpavāra recepti krāsnī ceptiem dārzeņiem ar mocarellas sieru un kajēnas piparu majonēzi!
Krāsnī cepti dārzeņi ar mocarellu un kajēnas piparu majonēzi
4 personām
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Sastāvdaļas:
6 burkāni
6 kartupeļi
2 saldie kartupeļi
1 ķiploks
1 cukīni
2 x 125 g mocarellas
4 ēd. k. olīveļļas
1 tējk. timiāna
1 tējk. rozmarīna
½ tējk. sāls
Mērcei:
100 g majonēzes
1 tējk. Kajēnas piparu vai čili
2 sarīvētas ķiploka daiviņas
sula no puses citrona
Pagatavošana:
Nomizo dārzeņus un sagriez vēlamā izmēra gabaliņos. Iesaku cukīni griezt lielākos gabalos, lai tas neizjuktu. Liec bļodā un samaisi ar eļļu, timiānu, rozmarīnu, ķiploku un sāli.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem režīmā ar ventilatoru. Liec cepešpannā visus dārzeņus, izņemot cukīni, un cep 20 minūtes. Tad pievieno cukīni un cep vēl 15 minūtes.
Pa to laiku pagatavo mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Pasniedz dārzeņus ar mērci, saplucinātu mocarellu un zaļumiem.