Foto: FreePik

Šefpavāra Džeimija Olivera recepte: iespējams, izcilākie Ziemassvētku cepumi 2

Šie kraukšķīgie cepumi būs lielisks gardums ikvienā ģimenē Ziemassvētkos vai gadumijā. Un ne tikai pie svētku galda! Šie cepumi, kurus savā virtuvē gatavoja pats slavenais šefpavārs Džeimijs Olivers ir tik gardi, ka no galda pazudīs gaismas ātrumā!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas
Šefpavārs Džeimijs Olivers.
Publicitātes foto

Sastāvdaļas:

  • 200 g sviesta
  • 150 g pūdercukura
  • 50 g „Muscovado” cukura
  • 1 tējkarote jūras sāls
  • 1 liela ola
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 320 g miltu
  • 100 g tumšās, piena vai baltās šokolādes
  • 50 g krējuma konfekšu
  • 50 g jebkuri žāvēti augļi
  • 50 g riekstu – pēc savas gaumes

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Lielā bļodā aptuveni 2 minūtes puto sviestu, pūdercukuru un „Muscovado” cukuru. Pievieno olu un vaniļas ekstraktu. Pēc tam pievieno miltus un 1 tējkaroti jūras sāls un labi samaisa. Maisa tik ilgi, kamēr izveidojas viendabīga masa.

Palielos gabaliņos sagriež šokolādi un krējuma konfektes, iemaisa mīklā. Pievieno žāvētus augļus un riekstus.

Liek ledusskapī “atpūsties” uz vismaz divām stundām. Starp citu, šo mīklu ledusskapī var uzglabāt pat divas trīs dienas.

Izklāj mīklu uz cepamā papīra un izmanto saldējuma karoti, lai no mīklas izveidotu bumbiņas. Vienā cepšanas reizē liek pannā sešas bumbiņas un cep aptuveni 15 minūtes, kamēr tās kļūst zeltainas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.