Šefpavāra brokastu recepte: garšos par visizvēlīgākajiem 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Tā, piemēram, šoreiz piedāvājam gardu brokastu ēdiena recepti, ko var pagatavot gan no rīta, pirms bērni ir ķērušies par attālinātajām mācībām, gan garākos brīvdienu rītos!
Auzu putra ar ābolu-apelsīnu mērci
- 4 personām
- Pagatavošanas laiks: 15 min
Sastāvdaļas:
Putrai:
- 160 g pilngraudu auzu pārslu
- 400 ml ūdens
- ½ tējk. sāls
- 400 ml piena
Mērcei:
- 1 apelsīns
- 1 ābols
- ½ tējk. malta kanēļa
- 1 ēd. k. cukura
Pagatavošana:
Auzu pārslas vāri sālsūdenī 3 minūtes un atstāj uzbriest. Pa to laiku sagriez vai sarīvē ābolu pēc iespējas smalkāk. Liec katlā, pievieno mizu no puses apelsīna, pieber cukuru un kanēli un no apelsīna izspied sulu. Vāri, līdz āboli mīksti. Uzbriedušajām pārslām katliņā pielej pienu un karsē, līdz putra kļūst krēmīga. Pasniedz visu kopā siltu.
Labu apetīti!