Šefpavāra biezeņzupas recepte: gardām vakariņām visai ģimenei! 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši dažādu maltīšu idejas, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas brokastis, pusdienas un vakariņas, un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodienas ideja – vakariņās palutini ģimeni ar šefpavāra Normunda Baranovska lazanjas recepti. Turklāt šī ēdiena pagatavošana tev aizņems tikai 50 minūtes!
Dārzeņu biezzupa
4 personām
Pagatavošanas laiks: 50 min
Sastāvdaļas:
- 3 burkāni
- 2 kartupeļi
- 1/3 ziedkāposta
- 1 sīpols;
- 3 ķiploka daiviņas
- 20 g sviesta
- 1,5 l vistas buljona
- 100 g krēmsiera
- 4 maizes šķēles
- 15 ml olīveļļas
- 1 tējk. kaltēta rozmarīna
Pagatavošana:
Nomizo dārzeņus un sadali mazākos gabalos – ne obligāti vienādos, jo zupa tiks samalta. Katlā liec sviestu un pievieno dārzeņus, sākot ar cietākajiem – vispirms burkāns, tad sīpolu, ziedkāpostu un visbeidzot kartupeli. Nedaudz apcep, tad pievieno ķiplokus un pielej buljonu. Zupu gatavo 30 minūtes – pa šo laiku vajadzētu visiem dārzeņiem būt mīkstiem. Tad sablendē un vēlreiz uzkarsē, pievienojot krēmsieru. Nogaršo, vai pietiek garšvielu.