Sava kartupeļu pankūciņa visgardākā 0
Šķiet, recepšu, kā pagatavot tādu pavisam vienkāršu ēdienu kā kartupeļu pankūciņas, īpaši, ja mājās ir virtuves kombains un pašam nav jārīvē kartupeļi ar rīvi, ir vismaz tikpat daudz, cik kartupeļu šķirņu.
Katram ir sava recepte un sastāvdaļas – vieni sarīvētajai masai pievieno olu vai vārītu pienu, bet citi – ne, vieni pievieno pāris karotes miltu, bet citi uzskata, ka tie nepavisam nav nepieciešami, utt. Katram sava kartupeļu pankūciņa gardākā. Sava versija par tām ir arī Amatas novada Nītaures pagasta viesu nama “Nītaures dzirnavas” pavārēm Diānai Meidropai un Ivetai Štraubei.
Viņas kartupeļu pankūciņas piedāvā kā uzkodu maizītes ar tunča salātiem. Interesanti, ka viņu receptē sarīvētajai kartupeļu masai tiek pievienota citrona sula. Tā padara raksturīgo kartupeļu pankūku garšu neitrālāku (ēdot nevar īsti saprast, ka tās ir pagatavotas no kartupeļiem, taču garšo labi) un novērš rīvējuma zilganīgumu. Masai pievieno olu, sāli, piparus, citrona sulu, samaisa un cep gatavas neliela izmēra pankūciņas. Kad atdzisušas, uz tām liek tunča salātus, kas pagatavoti no konservēta tunča, kukurūzas, biezpiena un majonēzes.