Foto – Shutterstock

Diētiskie kāposti 8

• 750 g skābētu kāpostu,
• 250 g svaigu kāpostu,
• 1 liels burkāns,
• 2 – 3 ķiploka daiviņas,
• 80 g brūnā cukura,
• 1 – 1,5 tējkarotes sāls,
• ½ tējkarotes maltu melno piparu,
• 2 ēdamkarotes ķimeņu,
• ½ tējkarotes kurkumas,
• 2 lauru lapas,
• 50 ml augu eļļas.

Pirms gatavošanas kāpostus vienu reizi nomazgā, aplejot ar aukstu ūdeni un nokāšot. Tad liek vārīties, ūdeni lejot tik, lai tas kāpostus nenosedz, mazliet zem to līmeņa. Kad paliek mīkstāki, pievieno strēmelītēs sagrieztus svaigos kāpostus, cukuru, sāli un garšvielas. Aptuveni 10 – 15 minūtes pirms vārīšanās beigām pieliek rīvētu burkānu, sakapātus ķiplokus un eļļu. Sanāk maigi kāposti, kas nerada smagumu vēderā un labi sader ar svētku galda treknajiem ēdieniem.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.