Sautējums ar brokoļiem 0
Glāze sausu balto turku zirņu
800 g brokoļa
150 g Parmezāna siera
100 ml saldā krējuma
Neliels sīpols
Daiviņa ķiploka
½ tējkarotes maltu melno piparu
Ēdamkarote sinepju
1/3 tējkarotes kurkuma
½–1 tējkarote sāls
Turku zirņus pa nakti izmērcē, nokāš, uzlej ūdeni un vāra aptuveni 45–60 minūtes, kamēr gatavi. Veselu brokoli izsutina vidēji gatavu, atdzesē un sadala rozetēs. Ķiploku sakapā smalkos gabaliņos, smalki sagriež sīpolu. Saldo krējumu ielej bļodā, pievieno visas garšvielas, ķiplokus, sāli un samaisa. Brokoli kārto uz cepamās veidnes, uzber turku zirņus un sakapātos sīpolus, uzlej garšvielu mērci. Cep cepeškrāsnī +180 °C grādos aptuveni 20 minūtes. Izņem no cepeškrāsns, uzkaisa sarīvētu sieru un cep vēl piecas minūtes, līdz siers izkusis. Ļoti sātīgs, gards un aromātisks sacepums, labi der kopā ar grilētu vistu un svaigiem salātiem.