Sautbīčas diēta: labie un sliktie produkti tievēšanas trīs posmos 4
Šajā diētā produktus iedala labajos un sliktajos. Pirmos var ēst saprātīgā daudzumā, bet no otrajiem, pie kuriem pieder kartupeļi, makaroni, baltie rīsi, kviešu maize un citi kviešu miltu izstrādājumi, jāizvairās.
Diētas trīs posmi
1. posms ilgst divas nedēļas. Tas ir visgrūtāk izturamais periods, kura laikā var zaudēt līdz pat 6 kilogramiem svara. Pilnībā jāizslēdz no ēdienkartes ogļhidrāti – maize, makaroni, kartupeļi, kā arī augļi, saldināti un alkoholiski dzērieni. Var ēst liesu teļa gaļu, vistas fileju, zivis un liesus sierus. Nelielā daudzumā (150–200 g dienā) jāuzņem dārzeņi. Ēdiena gatavošanai izmanto augu eļļu. Pārējie produkti nav ierobežoti, taču jādomā par apēstā daudzumu.
2. posmā organisms tiek pieradināts pie atbilstoša uztura. Var ēst augļus, ogas un dārzeņus, rupja maluma maizi, musļus, auzu pārslas, brūnos rīsus, jogurtu, liesu biezpienu, dzert pienu ar mazu tauku daudzumu. Šis posms ilgst tik ilgi, kamēr iegūts vēlamais svars.
3. posmā var ēst visu, izņemot minētos nevēlamos produktus, noturot svaru sasniegtajā līmenī.
Vairāk par veselīgu dzīvesveidu – tematiskajā izdevumā “400 padomi skaistumam un veselībai”