Sausmaizītes – no aunazirņiem. Ķekavnieku alternatīva maizei un sausiņiem 0

Šā gada izstādē “Riga Food 2017” vairāki jaunie uzņēmēji demonstrēja savus produktus, kas radīti sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Dārzkopības institūta pētniekiem. Viņu vidū – arī Ķekavas uzņēmums SIA “Jolle”, kurā no zirņu miltiem tiek ražoti sausmaizītes jeb krekeri un salmiņi.


Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Jolanta Māziņa, uzņēmuma valdes locekle, stāsta, ka produkts izveidots LLU Tehnoloģiju pārneses centrā kopā ar zinātniekiem, kā arī testēts laboratorijās. Arī iepakojums piemeklēts ar LLU speciālistu atbalstu – tāds, kas attur mitrumu, lai transportēšanas laikā sausmaizītes nelūst.


“Aunazirņu miltus saņemam no Anglijas. Bez tiem sastāvā ir arī linsēklas, saulespuķu, ka­­ņepju sēklas, ķimenes, sāls, oregano, piparu maisījums. Visas dabiskās sastāvdaļas. Šis nav gadījums, kad zirņi uzpūš vēderu, tāpēc līdzsvaram liekam klāt ķimenes un garšaugus. Garantējam – nav neviena alergēna, tīrs produkts, bez E vielām. Ikviens ģimenes loceklis var droši ēst,” saka uzņēmēja.


CITI ŠOBRĪD LASA

Produkts tapa vairāk nekā gadu. Vēl viens gads bija vajadzīgs ražošanas iekārtošanai. “Gājām garāko ceļu, piesaistījām ES fondu naudu un izveidojām pilnīgi jaunu ražotni ar jaunām iekārtām,” saka J.Māziņa.

Patlaban sortiementā ir četru dažādu veidu produkti. Krippu klasiskā versija ir lieliska alternatīva maizei, galetēm un sausiņiem. Bagātīgs olbaltumvielu (25%) un šķiedrvielu (13%) avots. Salīdzinājumam – vistas filejā ir 17% olbaltumvielu.
Par līdzīgiem projektiem lasiet šeit

Žurnāla Agro Tops oktobra numura titullapa
Žurnāla Agro Tops oktobra numura titullapa

Vairāk žurnālā Agro Tops

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.