Foto – Aija Geida

Saulespuķu sēklas karamelē jeb saldie kozinaki 0

Sastāvdaļas
• 140 g saulespuķu sēklu
• 200 g cukura
• 15 g sviesta
• ¼ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pannā izkausē sviestu un apgrauzdē tajā saulespuķu sēkliņas. Pievieno sāli un samaisa. Citā pannā ar biezu dibenu ieber cukuru un, nepārtraukti maisot, silda, līdz tas izkusis un kļuvis zeltaini brūns. Siltām sēklām pārlej pagatavoto karameli un samaisa. Uzreiz saliek iepriekš sagatavotā veidnē ar izklātu cepamo papīru un noliek sastingt. Kad sacietējis, salauž gabaliņos. Svarīgi karameli liet pāri siltām sēklām, jo uz atdzisušām to uzreiz sarauj gabalā un nav iespējams izliet veidnē.

UZZIŅA Saulespuķu sēklās ir B, D, E un PP vitamīns, kā arī dzelzs, kālijs, kalcijs, magnijs un fosfors. Tās satur linolskābi, kas noder, ja ir paaugstināts asinsspiediens. Šīs mazās sēkliņas palīdz samazināt holesterīna līmeni asinīs un neļauj attīstīties aterosklerozei, kā arī neitralizē brīvos radikāļus.

CITI ŠOBRĪD LASA

PADOMS Lai ēdienam būtu izteiktāka garša, pievieno uz sausas pannas mazliet apgrauzdētas saulespuķu sēklas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.