Ķirbju garša 0
Mans mērķis ir pierādīt un parādīt, ka ķirbjus var izmantot ne tikai marinējumiem, bet arī dažādu interesantu ēdienu pagatavošanai. Tik ļoti aizrāvos, ka uztaisīju sešus ēdienus. Pārspēju sevi! Nopelns ir arī Danielam Janam, muižkungam un šefpavāram, kas uzņēma mūs savā skaistajā Kukšu muižā. Man bija iespēja gatavot viņa lielajā profesionālajā virtuvē, kur varēju vienlaikus gatavot tik daudz ēdienu. Visur tas nebūtu iespējams.
Neskatoties uz to, ka pagatavoju sešus ēdienus, man būtu sanākuši vēl vismaz tikpat. Es ļoti daudz izmantoju ķirbjus dažādās receptēs un visu laiku izgudroju jaunas. Aicinu to darīt ikvienu saimnieci un saimnieku!
Piedāvājam izmēģināšanai vienu no Ilzes Jurkānes ķirbju receptēm
Pildīti ķirbju ziedi
Itālijā un vēl citās Vidusjūras valstīs, kā arī Amerikā, ir ļoti populāri pildīt ķirbju un kabaču ziedus un servēt tos kā uzkodu. Par to atcerējos, kad stāvēju lielā “Kliblapsu” ķirbju lauka malā un raudzījos uz skaistajiem ziediem. Sapratu – šis ir īstais laiks – un noplūcu desmit visglītākos ziedus!
Bļodā sakuļ 2 olas, pievieno 100 g rīvmaizes, 100 g Parmas siera, “Santa Maria” itāļu garšvielas, nedaudz sasmalcināta ķiploka un 1ēd. k. eļļas. Šo masu pilda ziedos un liek cepamajā pannā, apkaisa ar piecu piparu maisījumu un apslaka ar olīveļļu. Cep cepeškrāsnī 175°C apmēram 20 minūtes. Servē siltus.