Publicitātes foto

Cik lielā platībā un cik šķirņu ķirbji pie jums aug? 0


Mēs audzējam pāri par 40 ķirbju šķirnēm vairāk nekā 30 hektāros, un ražas rezultāti ir iespaidīgi – vidēji izaudzējam 400 tonnu gadā!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Mēs ķirbjus esam iesaukuši par puikām! Kad kāds no mums atnāk atpakaļ pēc lauku apskates, vaicājam: “Kā iet puikām?”

Man ļoti interesē process – kā te viss top?

CITI ŠOBRĪD LASA

Process sākas jau ap 10. aprīli, kad izmeklētās sēklas tiek iesētas podiņos ar kūdru. Podiņi tiek turēti 20 grādu siltumā. Desmit dienu laikā sēkliņas vai nu nomet, vai nenomet savu čauliņu – citos vārdos, tās vai nu izdīgst, vai ne. Izdīgušos mazos stādiņus iestāda siltumnīcā vai tunelī – būtībā tuneļveida siltumnīcā. Pēc salnām stādiņi ir jau paaugušies un stipri, un mēs tos pārstādām laukā. Lai iestādītu visus ķirbjus, paiet 10 dienas.

Ikdienā pie mums strādā septiņi darbinieki un mūsu pašu ģimene, bet stādīšanas laikā pieaicinām papildspēkus, lai nodrošinātu, ka paspējam visu iestādīt 10 dienu laikā. Ražas laikā mums arī ir papildu spēki. Katru dienu mēs pārstaigājam laukus, un vienmēr ir kādi darbi: minerālmēslu izkliedēšana, zemes rušināšana un smidzināšana.

Lielākā daļa no ķirbju audzēšanas procesa ir roku darbs – gan stādīšana, gan rušināšana, gan novākšana un šķirošana. Katru ķirbi nogriež, saliek kastēs, pēc tam šķiro. Viss tiek darīts ar rokām un mīlestību!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.