Rabarberu vīns 0
Savāc (līdz Jāņiem) 4 kg rabarberu, sagriež sīkos gabaliņos (jo smalkāk, jo labāk). Rabarberus liek pārtikas spainī un uzber 2,5 kg cukura. Uzlej 10 l verdoša ūdens un kārtīgi izmaisa, lai izkūst cukurs. Kad masa atdzisusi līdz istabas temperatūrai, pievieno iepriekš uzbriedinātu vīna raugu. Apsedz ar kādu drēbi. Raudzē aptuveni nedēļu, katru dienu visu kārtīgi apmaisot.
Pēc nedēļas nosmeļ biezumus un nospiež. Šķidrumu pilda aptuveni 15 l lielā raudzēšanas traukā, uzliek hidroslēdzi un turpina raudzēt, sākumā, kamēr norit straujā rūgšana, – siltumā (+20…+25 °C), pēc tam vēsākā vietā sešus mēnešus, ik pēc diviem mēnešiem pārlejot.
Pēc tam aptuveni pusgadu vīnu tur vēsākā vietā, līdz tas nodzidrinājies.