Ērkšķogu vīns 0
5 kg ērkšķogu saspaida un liek pārtikas spainī, aplej ar 5 l karsta ūdens, kurā izšķīdināti 2 kg cukura. Kad viss atdzisis līdz istabas temperatūrai, pievieno 5 g iepriekš uzbriedināta vīna rauga. Apsedz ar audumu. Raudzē aptuveni nedēļu, katru dienu visu kārtīgi apmaisot. Pēc nedēļas nosmeļ biezumus un nospiež. Šķidrumu pilda aptuveni 10 l raudzēšanas traukā, uzliek hidroslēdzi un turpina raudzēt, vispirms siltumā (+20…+25 °C), kamēr notiek straujā rūgšana, pēc tam – vēsākā vietā sešus mēnešus, ik pēc diviem mēnešiem pārlejot. Vēl aptuveni pusgadu tur vēsākā vietā, līdz vīns nodzidrinājies.