Ērkšķogu vīns 0

5 kg ērkšķogu saspaida un liek pārtikas spainī, aplej ar 5 l karsta ūdens, kurā izšķīdināti 2 kg cukura. Kad viss atdzisis līdz istabas temperatūrai, pievieno 5 g iepriekš uzbriedināta vīna rauga. Apsedz ar audumu. Raudzē aptuveni nedēļu, katru dienu visu kārtīgi apmaisot. Pēc nedēļas nosmeļ biezumus un nospiež. Šķidrumu pilda aptuveni 10 l raudzēšanas traukā, uzliek hidroslēdzi un turpina raudzēt, vispirms siltumā (+20…+25 °C), kamēr notiek straujā rūgšana, pēc tam – vēsākā vietā sešus mēnešus, ik pēc diviem mēnešiem pārlejot. Vēl aptuveni pusgadu tur vēsākā vietā, līdz vīns nodzidrinājies.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.