Ēdiens 0
Apgalvojums, ka ēdiens ir zāles un zāles ir ēdiens, ir jāsaprot tiešā nozīmē, jo, piemēram, cukurs un miltu izstrādājumi aknās izraisa izmaiņas, kas līdzinās tām, ko nodara alkohols, – rodas nealkohola taukaino aknu slimība, kas raksturīga cilvēkiem ar lieko svaru.
Aknām nav vēlami ļoti trekni, sāļi un kūpināti ēdieni, papildslodzi sagādā konservanti un E vielas. Tas attiecas uz konserviem, desām un pusfabrikātiem. Aknām nepieciešamas kvalitatīvas olbaltumvielas – piena produkti, gaļa, zivis. Ieteicamas polinepiesātinātās taukskābes, pilngraudu un šķiedrvielām bagāti produkti. Par veselīgu gatavošanas paņēmienu uzskata vārīšanu, sautēšanu, tvaicēšanu un cepšanu folijā.
Kaitīga arī badošanās, jo olbaltumvielu trūkums veicina tauku izgulsnēšanos aknās.